De familienaam van de moeder van mijn moeder is Renkema. Mijn opoe was Roelina Renkema (1894-1984). Op deze pagina vindt u alles wat op deze site over de familie Renkema is gepubliceerd.

 • Renkema boek

  Omslag Renkema boek

  De moeder van mijn moeder, opoe voor mij, heet Roelina Renkema. En mijn vader heeft zich verdiept in de stamboom van de Renkema’s. Resultaat is onder meer haar kwartierstaat, die terug gaat tot eind 17de eeuw.

  De Renkema’s zijn afkomstig uit het Westerkwartier in de provincie Groningen. De genealogie is uitgezocht door Trees Renkema uit Zuidhorn. Zij heeft de resultaten van haar onderzoek in 1990 gepubliceerd in een boek: Genealogie Renkema.

 • Kwartierstaat Roelina Renkema

  Roelina Renkema 1894-1984

  De familienaam van de moeder van mijn moeder is Renkema. Naar de Renkema's is veel genealogisch onderzoek gedaan. De kwartierstaat van mijn grootmoeder Roelina Renkema, geboren in 1894 te Kornhorn en overleden in 1984 te Groningen, is hier te vinden.

  Deze foto is de helft van de foto die in 1963 gemaakt is toen mijn grootouders 45 jaar getrouwd waren. De andere helft is te vinden bij Johannes Katerborg.